Купить детский трикотаж в Киеве, УкраинаКупить детский трикотаж в Киеве, Украина

Як одягати дитину на вулицю: таблиця по сезонах

29.08.2022

Демі знає, наскільки важливо заздалегідь продумати гардероб для прогулянок: ми підготували для вас таблицю, як одягати дитину на вулицю, щоб вам було легше знайти відповідні речі з урахуванням погоди.

Тепер ви можете гуляти й не турбуватися про те, що маленька людина змерзла або перегрілась, й бути впевненими в тому, що свіже повітря подарує вашій крихті гарний настрій та піде на користь для здоров'я.

Як одягати новонароджену дитину на вулицю

Як одягати новонароджену дитину на вулицю

Свіже повітря — запорука здоров'я та повноцінного розвитку вашого янголятка. Саме тому малюкові особливо потрібні прогулянки, які роблять його організм міцним, а загальний стан — ще більш бадьорим. Своєю чергою, молодим мамам потрібно враховувати деякі нюанси, як одягати новонароджену дитину на вулицю:

  • Якщо немовля з'явилося на світ рано восени, навесні або влітку, ви можете починати гуляти вже на 4-5-й день, тобто практично відразу після виписки. Якщо чадо з'явилося на світ пізно восени, взимку або напровесні, з прогулянками на свіжому повітрі краще не поспішати: заплануйте першу прогулянку на 7-10 день після виписки з пологового будинку.
  • Велику роль грає тривалість прогулянок: починати варто з 10-15 хвилин за один вихід і поступово збільшувати тривалість до півтори-двох годин на день.
  • Багато в чому те, як одягати новонароджену дитину на вулицю, залежить від погодних умов: при температурі -5 і +20 °С вашому чаду знадобляться зовсім різні речі.

Наприклад, як одягнути новонародженого в +20? Тут все досить просто: маленькому сонечку знадобляться панамка та бодік без рукавів. Панамку, за бажанням, можна замінити на чепчик. Схожий комплект одягу буде актуальним, якщо ви не знаєте, що одягнути дитині у 26 і більше градусів. Якщо на вулиці досить жарко й сонце світить надто яскраво, постарайтеся бути в тіні, щоб ваше чадо не обгоріло. Ви можете вкрити крихту тоненьким простирадлом або сховати малюка під козирком вашої коляски. Але найкраще рішення — перечекати надто сильну спеку вдома, а на прогулянки виходити вранці чи ввечері.

Своєю чергою, гардероб для -5 градусів повинен бути набагато серйознішим: придбайте для немовляти боді з довгим рукавом і повзунки, теплі в'язані шкарпетки, чепчик, комбінезон, що не продувається та в'язану шапку, а шию укутайте шарфом. Якщо похолодає, вашого сина чи доньку можна додатково укутати у конверт.

Зупинимося на цьому докладніше та спробуємо систематизувати те, як одягнути місячну та піврічну дитину на вулицю.

Температура

Одяг

– 10…– 5°

Щільний комбінезончик і тепла кофта, шкарпетки, чепчик, тепла шапка й шарф, нагору — конверт

– 5…0°

Щільний комбінезон та теплий комплект, легкий шарф та досить щільна шапка, пінетки

0…5°

Полегшений комбінезон з бавовни та теплий комплект на вихід, шкарпетки, тепла шапочка та тоненький шарф

5…10°

Боді з натуральної тканини, теплий комбінезон, шкарпетки та шапочка

10…15°

Боді, комплект з трикотажу, шкарпетки та чепчик

15…20°

та більше

Боді, панама та чепчик

 

Для того, щоб додатково утеплити дитину в разі негоди, візьміть із собою ковдру чи плед.

Як одягати дитину до року та на рік на вулицю в різні сезони

Як одягати дитину до року та на рік на вулицю в різні сезони

Питання про те, як одягати дитину до року та після року надвір також залишається дуже актуальним для молодих батьків.

Ми підготували для вас ще одну таблицю, яка допоможе краще орієнтуватися в тому, як коригувати гардероб свого малюка.

За різної температури повітря вашому чаду знадобляться такі речі:

 

Температура

Одяг

– 10…– 5°

Боді з довгими рукавами, колготки та теплі шкарпетки, утеплена кофта та теплий комплект, шапка, рукавиці, шарф та взуття – чобітки

– 5… 0°

Для таких погодних умов підійде той самий одяг, що й вище

0… 5°

Боді, нещільні колготки, шкарпетки, шапочка/шарф та комбінезон, взуття

5… 10°

Боді та легкі колготки, теплий комплект, шапка. 

10… 15°

Орієнтуйтесь на одяг як у пункті вище, тільки замініть шапочку на легшу та, як варіант, замість комбінезона підійдуть куртка та штанці

15…20°

та більше

У цю погоду підійдуть сорочка, футболка для хлопчика або сукня для дівчинки, легкі штани або колготки (для дівчинки), панамка та сандалі

 

Як одягати дитину 2-3 роки на вулицю

Як одягати дитину 2-3 роки на вулицю

Для того, щоб не перейматися тим, як одягати дитину у 2 роки на вулицю навесні та в інші пори року, звертайте увагу на самопочуття вашого малюка.

Занадто гаряча шия та спинка ззаду — ознака того, що карапуз перегрівся.

Своєю чергою, холодні спинка та шия говорять нам про те, що малюка необхідно укутати в теплі речі.

Особливо складно контролювати температурний режим навесні. Наприклад, багато матусь не знають, що одягати в 16 градусів. З одного боку, на вулиці вже досить тепло, а з іншого є ризик, що маленьке сонечко замерзне в тонких обновках.

Ми рекомендуємо нарядити ваше чадо у футболочку/боді з довгим рукавом і тонкі колготки, потім надягти штани, тонку курточку та полегшену шапочку. Про всяк випадок візьміть светр, якщо погода зіпсується й у дворі стане занадто свіжо.

Температура

Одяг

– 10…– 0°

Тепла кофта або утеплений джемпер, щільні колготки та шкарпетки.  Можна одягнути теплий костюм з начосом

5… 10°

Кофта або вовняний джемпер, утеплені спідниці та сукні, теплі колготи, костюми.

10… 15°

Нещільний джемпер, легка кофта або водолазка, для дівчат підійде утеплена сукня з начосом.  Демісезонна курточка та дитяча трикотажна шапка.

22°

та більше

У цю погоду підійдуть футболки, сорочки, шорти та спіднички для дівчаток, літні сарафани та сукні без рукавів.

Як одягати дитину 4-6 років на вулицю

Скільки б років не було вашому малюку, але батьки завжди турбуються про те, наскільки зручно сидить одяг та як у ньому почувається їх маленьке сонечко.

У цьому віці вже складно дати однозначну таблицю гардероба, тому що кожен малюк вже сам знає, в чому йому комфортніше, а який одяг дратує.

Все, що ви повинні знати про те, як одягнути дитину за погодою в 5 років, — це принцип тришарового гардероба.

  • Перший шар — це білизна з натуральної тканини.
  • На другий шар підійде легкий светр або водолазка, штани або спідниця.
  • І, нарешті, останній шар (на холодну пору року) — теплий комбінезон чи куртка.

Як одягати дитину 4-6 років на вулицю

Поради доктора Комаровського

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський дає такі поради, як одягати новонародженого:

  1. У всьому потрібна міра: якщо погода дозволяє не закутувати дитину, то краще цього не робити.
  2. Якщо ваш малюк вже досить дорослий, навчіть його самостійно одягатися й підбирати ту кількість речей, у яких крихітці буде комфортно. Звичайно, ви зі свого боку також маєте контролювати цей процес.
  3. Обирайте зручний практичний одяг, в якому карапуз захоче активно рухатися. Якщо ви вийшли на вулицю в холодну пору року та проводите багато часу без руху, у вашого чада більше шансів підхопити застуду. Хочете бути здоровими — більше рухайтеся, бігайте та грайте.

Мамі на замітку

Не знаєте, як одягати немовля за погодою?

  • Якщо ви ще вдома

Обов'язково перевірте температуру та вологість за вікном. Враховуйте особливості вашого регіону. Одягніть малечу, орієнтуючись на нашу таблицю. Завжди беріть із собою на прогулянку запасний комплект речей, щоб утеплити або, навпаки, одягнути маленьку людину в полегшені речі. Не забувайте, що в сильний мороз ні в якому разі не можна переодягати немовля на вулиці! Ви обов'язково маєте робити це в приміщенні, щоб дитина не застудилася від різкого перепаду температур.

  • Якщо ви вже вийшли на вулицю

Доторкніться до носа, шиї ззаду та спинки: якщо вам здається, що вони надто гарячі, значить карапузу спекотно. Бліда та холодна шкіра, навпаки, ознака того, що ви одягли своє чадо не за погодою.

Дістаньте змінний комплект і, якщо є можливість, одягніть на крихту обновки, що підходять за погодою.

Тепер ви знаєте все про те, як одягати новонародженого на вулицю за погодою. Що стосується старших діток, то тут ви можете запитати у них, наскільки комфортно вони себе почувають. І, в разі потреби, замінити їх гардероб більш відповідним.

Все наведена вище інформація — свого роду рекомендації, які ви можете підлаштувати під свого малюка. У будь-якому випадку які речі ви б не обрали, пам'ятайте, що для дитини особливо важлива якість тканини, з якої пошиті її обновки.

Натуральний трикотаж — запорука того, що ваш син чи донька почуватимуться чудово за будь-якої погоди, оскільки ця тканина підтримує правильний температурний баланс, не дає шкірі надмірно охолоджуватися або перегріватися.

Вибирайте вироби з дитячого трикотажу — подаруйте своєму янголятку здоров'я та комфорт!

З любов'ю, ваша Демі.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!

Купити дитячий трикфотаж в Києві, УкраїнаКупити дитячий трикфотаж в Києві, Україна
Читайте також в нашому блозі